Om oss

Om oss

Godkjenninger 13.03

Sertifiseringer og godkjenninger

Johs. Sælen & Sønn AS sitt styringsystem er sertifisert av Inspecta ihht følgende standard:

  • NS-EN 1090 Lastbærende konstruksjoner.

Vi er også:

  • Godkjent for ansvarsrett
  • Medlem av Startbank/Achilles

Systemet vårt er også i samsvar med ISO 9001, men ikke sertifisert.

Kompetanse

Våre sveisere er sertifiserte ihht ISO 9606.

Vi har høy andel fagarbeidere, og vi har til enhver tid lærlinger inne slik at vi kan bidra til å bygge opp et godt fagmiljø.

Vi har medarbeidere med ingeniør kompetanse, både innen Byggfag og maskinteknikk.

3D modellering og tegningsarbeid utføres i Tekla Structures .

Kvalitetsmål

Vi skal levere produkter og tjenester med riktig kvalitet og i henhold til gjeldende regler, standarder, spesifikasjoner, lover og forskrifter. Dette skal gjøres på en konkurransedyktig måte slik at vi imøtekommer våre kunders behov, krav og forventninger.

Historie

Selskapet bygger på lange tradisjoner med stålarbeid.

Nåværende selskap ble startet i 1978 av Johannes Sælen og hans sønn Bjørn Sælen, derav firmanavnet Johs. Sælen & Sønn AS. Johannes og Bjørn var 6. og 7. generasjon smeder i slekten, så familien har lange tradisjoner med stålarbeid.

I dag er det Bjørn sin sønner Tore og Raymond som driver firmaet. Nå er virksomhetens fokus mer i retning av konstruksjonsstål for bygg.

Det er denne historien som gjør at vi sier «Stål siden 1859»

Produksjonsfasiliteter

Vi investerte i en Voortman bore/sage linje høsten 2015. Denne kan kappe bjelker med profil opp til HEM 1000 og opptil 15m lengde. Den kan bore opptil Ø40 og gjenge M30. Maskinen er CNC-styrt med meget høy nøyaktighet. Mer informasjon om bore/sagelinjen:

1600kvm stor hall på Os utenfor Bergen. Hallen har god takhøyde med 10 tonns traverskran slik vi har mulighet til å håndtere store konstruksjoner.

Baykal Skjærebord for plater opp til 2x6m. Skjærebordet har både hode for plasmaskjæring og oksygen/acetylen. Dette gir oss muligheten til å ha høyeste produktivitet på plater rundt 10mm og samtidig kunne brenne meget tjukke plater med oksygen/acetylen ved behov.

Vi har mange mindre maskiner også som for eksempel:

 

  • Haco Platesaks 10mmx3000mm
  • Plateknekke 10mmx3000mm
  • Stansemaskiner
  • Boremaskiner
  • Rørbøyere
  • Forskjellige slipemaskiner